De SWEN 3 wijncursus (Wijnbrevet) is officieel erkend door de Wijnacademie. En geeft na behaald examen toegang geeft tot de Wijnacademie.
Wij werken met dezelfde systematische proeftechniek als het Britse WSET, dit leidt tot een beter begrip van de wijn.
Geschikt voor elke gevordere wijnliefhebber en wijnprofessional. Iedereen die beroepsmatig met wijn bezig is zou minimaal deze cusrsus moeten doen. Zodat u kundig, bekwaam en zonder poespas uw klanten goed kunt helpen.
U leert:
- goed systematisch proeven
- onderscheiden van de belangrijke druivenrassen
- theoretische kennis van diverse wijngebieden
- over bewaren en kopen van wijn
- passend wijnadvies geven aan potentiele klanten
- juiste terminologie
- wijn spijs combineren
Programma
Les 1
- Geschiedenis van de wijn;
- Wijnbouw, klimaat, bodem
- Leren systematisch wijnproeven: structuur, aroma's
- Fouten in de wijn
- Behandelen van theorie en proeven van wijnen uit: Noord- en Zuid-Amerika
Les 2
- Wijnwetgeving en etiket lezen
- Vinificatie van rode wijn
- Behandelen van theorie en proeven van wijnen uit: Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland
Les 3
- Blindproeven
- Vinificatie witte wijn en mousserende wijn
- Behandelen van theorie en proeven van wijnen uit: Elzas, Bourgogne, Beaujolais, Champagne
Les 4
- Blindproeven
- Houtlagering
- Welke wijn bewaren?
- Jaargangen: goede en slechte jaren
- Behandelen van theorie en proeven van wijnen uit: Bordeaux, Loire, Zuid-West Frankrijk
Les 5
- Blindproeven
- Wijnbereiding rosé;
- Behandelen van theorie en proeven van wijnen uit: Rhône, Provence, Languedoc, Roussillon
Les 6
- Blindproeven
- Vinificatie van zoete en versterkte wijnen
- Behandelen van theorie en proeven van wijnen uit: Spanje en Portugal, incl. Port en Sherry
Les 7
- Blindproeven
- Behandelen van theorie en proeven van wijnen uit: Italië inclusief proeverij.
Les 8
- Blindproeven
- Duitsland en Oostenrijk, Nederland, Griekenland, Oost-Europa inclusief proeverij.
Les 9
- Oefenexamen
- wijn en spijs combineren