WSET Advanced wijncursus

WSET® level 3 - Award in Wines & Spirits

voorheen Advanced Certificate

Tijdens deze cursus ontleden we in detail alle belangrijke aspecten van wijnbouw, wijn maken en de wijnregio's. 

De thema’s die aan bod komen:

  • Intensief proeven aan de hand van de WSET® Systematische Proefmethode 
  • Etiket en reglementering
  • De wijnregio’s in de wereld
  • Mousserende en versterkte wijnen
  • Terroir
  • Het werk in de wijngaard
  • Het vinificatieproces
  • De persoon achter de wijn
  • Gedistilleerde dranken

WSET SAT

Het analytisch proeven wordt zeer intensief geoefend. Het Systematic Approach towards Tasting (SAT) staat garant voor een gedetaileerd en dieper inzicht in de aard en structuur van de wijnen van de wereld. Hierdoor zijn we beter in staat om de verschillende wijnen ten opzichte van elkaar te beoordelen en te waarderen.

Bij level 3 staan inzicht, analyse en actualiteit vooraan, het gaat in deze cursus om de ‘waarom?’ vragen. Qua niveau sluit deze cursus zeer goed aan op het WSET® level 2 - Award in Wines & Spirits (Intermediate Certificate). Ook kun je heel goed instappen vanaf SWEN 2, wijnbrevet niveau. Wel moet je dan enige oefening in het WSET SAT inhalen.

De "Must do" wijncursus

Het WSET® level 3 - Award in Wines & Spirits is een must voor iedereen die een degelijke kennis van wijn en gedistilleerde dranken nodig heeft om in de wijnbranche of drankindustrie verdere carriere te maken. Ook interessant voor de serieuze amateur. 

WSET® level 3 Award in Wines & Spirits Examen

Is een geheel Engelstalig examen, bestaande uit:

 

  • 50 multiple choice vragen
  • 4 open vragen
  • in 1 uur en 45 minuten

  • en een proefgedeelte dat bestaat uit:
    2 wijnen proeven in 30 minuten.

Belangrijke data:

Lesprogramma WSET Advanced Rotterdam  Datum  Docent  
 Les 1: Wijnbouw en Bordeaux  Frank Smulders MW  
 Les 2: Vinificatie en Bourgogne    Frank Smulders MW  
 Les 3: Loire, Rhône en Zuid Frankrijk      Rien van der Meulen  
 Les 4: Italië  Hans Bijvoets  
   
 Les 5: Nieuwe Wereld  Cees van Casteren  
 Les 6: Elzas, Duitsland en Oostenrijk  Rien van der Meulen  
 Les 7: Mousserende en versterkte wijnen    Peter Duijn DC/AIWS  
 Les 8: Spanje, Portugal   Frank Smulders MW  
 Les 9: Proefexamen, Gedistilleerd en Naborrelen    Rien van der Meulen  

   
  • Duur van de cursus:  avonden van elk ca. 3 uur
  • Aantal uren zelfstudie: ca. 40-50 uur
  • Kosten: € 1.070,- inclusief 21% BTW
  • Inbegrepen: éénmalige deelname aan alle lessen, een doos wijnglazen, het WSET® Advanced studypack, de in de lessen te proeven wijnen en eenmalige deelname aan het examen.
  • Doelgroep: Gevorderden
  • Toelatingseisen: WSET level 2 - Award in Wines & Spirits of een andere vergelijkbare opleiding (bijv. SWEN 3)
  • Aanmelden: rien@desmaakacademie.nl o.v.v.:
    • naam
    • adres, 
    • postcode, woonplaats 
    • telefoonnummer 
    • e-mail adres
    • geboortedatum i.v.m. examen

Info? mail: rien@desmaakacademie.nl

of bel: 06-41017981, Rien van der Meulen

 

Nieuws

  • Website in aanbouw
    Deze website is in aanbouw. Heeft u vragen? mail ze naar: rien@desmaakacademie.nl
    Lees meer...

Agenda & planning logo Proeverijen

De proeverijen van de Smaak Academie worden in een workshop format aangeboden. Dit betekent dat u met uw gezelschap eerst een inleiding krijgt over het product dat u gekozen heeft, met daarin informatie over geschiedenis en productie. daarna wordt u uitgelegd over de proeftechniek van het product. vervolgens gaan we echt aan de slag met het product, door het te proeven en te beschrijven van wat we proeven.

Relatiebeheer logo Cursussen

De Smaak Academie is aanbieder van de WSET wijncursussen. De WSET is de grootse wijnopleider ter wereld en ziet er op toe dat alle aanbieders voldoen aan haar hoge normen om de deelnemers een kwalitatief hoogstaande wijncursus te kunnen garanderen. We bieden 3 van de 4 levels aan.

Facturering logo Wijn en Spijs

U kunt bij de Smaak Academie kiezen tussen een wijn-spijs proeverij (meest leerzaam en dan lekker en leuk) of wijn-spijs diner (meer lekker en leuk en dan leerzaam).

We verzorgen ook een wijn-spijscursus. Deze beslaat 4 avonden en geeft u inzicht en vaardigheid in hoe u thuis of in het restaurant met wijn en spijs kunt omgaan..