WSET Advanced wijncursus
WSET® level 3 - Award in Wines & Spirits
voorheen Advanced Certificate
Tijdens deze cursus ontleden we in detail alle belangrijke aspecten van wijnbouw, wijn maken en de wijnregio's.
De thema’s die aan bod komen:
- Intensief proeven aan de hand van de WSET® Systematische Proefmethode
- Etiket en reglementering
- De wijnregio’s in de wereld
- Mousserende en versterkte wijnen
- Terroir
- Het werk in de wijngaard
- Het vinificatieproces
- De persoon achter de wijn
- Gedistilleerde dranken
WSET SAT
Het analytisch proeven wordt zeer intensief geoefend. Het Systematic Approach towards Tasting (SAT) staat garant voor een gedetaileerd en dieper inzicht in de aard en structuur van de wijnen van de wereld. Hierdoor zijn we beter in staat om de verschillende wijnen ten opzichte van elkaar te beoordelen en te waarderen.
Bij level 3 staan inzicht, analyse en actualiteit vooraan, het gaat in deze cursus om de ‘waarom?’ vragen. Qua niveau sluit deze cursus zeer goed aan op het WSET® level 2 - Award in Wines & Spirits (Intermediate Certificate). Ook kun je heel goed instappen vanaf SWEN 2, wijnbrevet niveau. Wel moet je dan enige oefening in het WSET SAT inhalen.
De "Must do" wijncursus
Het WSET® level 3 - Award in Wines & Spirits is een must voor iedereen die een degelijke kennis van wijn en gedistilleerde dranken nodig heeft om in de wijnbranche of drankindustrie verdere carriere te maken. Ook interessant voor de serieuze amateur.
WSET® level 3 Award in Wines & Spirits Examen
Is een geheel Engelstalig examen, bestaande uit:
- 50 multiple choice vragen
- 4 open vragen
- in 1 uur en 45 minuten
- en een proefgedeelte dat bestaat uit:
2 wijnen proeven in 30 minuten.
Belangrijke data:
Lesprogramma WSET Advanced Rotterdam | Datum | Docent | |
Les 1: Wijnbouw en Bordeaux | Frank Smulders MW | ||
Les 2: Vinificatie en Bourgogne | Frank Smulders MW | ||
Les 3: Loire, Rhône en Zuid Frankrijk | Rien van der Meulen | ||
Les 4: Italië | Hans Bijvoets | ||
Les 5: Nieuwe Wereld | Cees van Casteren | ||
Les 6: Elzas, Duitsland en Oostenrijk | Rien van der Meulen | ||
Les 7: Mousserende en versterkte wijnen | Peter Duijn DC/AIWS | ||
Les 8: Spanje, Portugal | Frank Smulders MW | ||
Les 9: Proefexamen, Gedistilleerd en Naborrelen | Rien van der Meulen | ||
- Duur van de cursus: avonden van elk ca. 3 uur
- Aantal uren zelfstudie: ca. 40-50 uur
- Kosten: € 1.070,- inclusief 21% BTW
- Inbegrepen: éénmalige deelname aan alle lessen, een doos wijnglazen, het WSET® Advanced studypack, de in de lessen te proeven wijnen en eenmalige deelname aan het examen.
- Doelgroep: Gevorderden
- Toelatingseisen: WSET level 2 - Award in Wines & Spirits of een andere vergelijkbare opleiding (bijv. SWEN 3)
- Aanmelden: rien@desmaakacademie.nl o.v.v.:
- naam
- adres,
- postcode, woonplaats
- telefoonnummer
- e-mail adres
- geboortedatum i.v.m. examen
Info? mail: rien@desmaakacademie.nl
of bel: 06-41017981, Rien van der Meulen