WSET Foundation wijncursus
WSET® level 1 - Award in Wines
voorheen WSET Foundation
Is bedoeld voor studenten in de Hospitality of Retail branche. Maar ook voor het jonge personeel in deze sector die nog niet zoveel of geen wijnkennis hebben.
Tijdens deze cursus komen de volgende thema’s aan bod:
- Wat is wijn?
- Welke wijnstijlen zijn er?
- Welke factoren bepalen de stijl van een wijn ?
- Wat zijn de belangrijkste druivenrassen?
- Hoe wordt wijn gemaakt?
- Wijn proeven volgens de WSET Systematische proefmethode
- Het bewaren en serveren van wijn
- Met welke factoren moet je rekening houden? Waar moet je opletten?
- Verantwoord alcoholgebruik
- Het combineren van wijn en gerechten
- Theorie & praktijk
Dit alles op een begrijpelijke en vlotte wijze gedoceerd die relateert aan het jonge publiek. Vooral de deelnemers enthousiast maken voor het product staat voorop. Daarnaast is het natuurlijk wel nodig om een zekere mate van basiskennis te verwerven om in de winkel of het restaurant zelfverzekerd en vakkundig de klanten en gasten te bedienen.
Rien van der Meulen beschikt zelf over ruime horeca ervaring in keuken, bediening en slijterij. Deze ervaring maakt het gemakkelijker om met de (jonge) deelnemers contact te maken.
Hoe lang?:
- 1 dag 8 uur inclusief examen, of
- 2 dagdelen van elk ca. 3 – 4 uur, inclusief examen laatste dag
Doel:
Studenten hebben na het volgen van deze cursus een gedegen basiskennis van de belangrijkste wijnstijlen, van het serveren van wijn en vooral het combineren van wijnen en gerechten. Ook voor koks is dit een goede cursus!
De ondertitel van deze cursus geeft duidelijk aan wat de bedoeling is:
‘Vertrouwen voor de voorste linie’.
Kosten: € 195,-, ex btw 19%
- exclusief de wijnen
- inclusief examen en studiemateriaal.
Aanvullende Horeca wijnverkoop training
Deze cursus kan worden aangevuld met de training: "Hoe verkoop ik wijn in de Horeca" om ook feitelijk de verkoop van wijn (in uw zaak) te bevorderen.
Info? mail: rien@desmaakacademie.nl